Elektronica ontwerpburo voor meet en besturings oplossingen

Ontwerpburo Engineering Spirit

Bij Engineering Spirit BV zijn we al jaar de betrouwbare partner voor onze klanten als het gaat om het ontwikkelen en leveren van elektronica producten. We helpen onze klanten al sinds 1991 om hun producten te onderhouden, te vernieuwen en te optimaliseren, zodat ze in hun marktsegment een leidende positie kunnen innemen.

Daarnaast bieden we onze klanten de unieke mogelijkheid om zelf de controle te houden over hun embedded software, zelfs als ze niet goed met C of C++ overweg kunnen. Dankzij onze ervaring in PLC programmering (met IEC 61131-3) kunnen we ook PLC’s in onze systemen integreren.

Kies voor Engineering Spirit BV, de betrouwbare partner voor al uw elektronica ontwerpbehoeften.

We ontwikkelen elektronica voor bedrijven die seriematig apparaten en machines bouwen. Wij doen dit zó, dat de oplossing optimaal is, en de kosten laag zijn. We staan dicht bij onze klant waarbij we als ontwikkelafdeling voor hen opereren, zodat ze niet de kosten en zorgen van een eigen afdeling hoeven te dragen.

Met onze oplossingen behoudt u de mogelijk zelf controle te houden over de embedded software, en daarmee beschermt u uw investering én uw technologie.

Lid van FHI (Federatie Het Instrument) - Industriële elektronica .


Wij opereren wereldwijd; ons kantoor in Centraal Nederland is binnen een uur of minder bereikbaar vanuit de regio's Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Den Bosch, Eindhoven, maar ook Breda, Nijmegen, Arnhem en Twente.


Elektronica ontwerpburo voor meet en besturings oplossingen | Engineering Spirit BV
Blijf op de hoogte

Wij nodigen u uit om u in te schrijven voor onze Tips en Whitepapers.

We zijn zeer terughoudend in het sturen van mails, en sturen informatieve berichten. In het algemeen, niet vaker dan 1 maal per 3-6 maanden.

Timeline

1991 - Oprichting

Met ervaring in firmware en uitgebreidde PC software werd een start gemaakt met Engineering Spirit.
Het eerste project was voor het CBS om (het eerst) systeem te maken voor het afnemen van theoretische rijexamens.

1993 - Forth cross compilers

In de 80er jaren werd Forth gebruikt op 6502 processoren. Voor grote programmas duurde de compilatie lang.
De ontwikkelde Forth cross-compiler voor 6502 en 6809 compileerde maar liefst 25x sneller en hielp onze klant enorm bij hun productontwikkeling.

1996 - Eerste USB implementatie in Nederland

De USB 1.0 specificatie was uit en met de eerste chips maakte Engineering Spirit meetapparatuur die via USB aan de PC gekoppeld was.

2000 - PCsoftware voor Analyse

Uitgebreidde software voor analyze van electroantennogram en electroantennographic detection voor biologische laboratoria.

2005 - High speed DVB equipment

Voor het testen van TV’s en settop boxes hebben fabrikanten apparatuur nodig die bekende signalen kan produceren.
De ontwikkelde reeks interface boards is gebaseerd op USB en PCI interfaces en de digitale video afhandeling wordt met een FPGA gedaan.

2010 - Batterij testers voor Lithium accus

De opgebouwde kennis over Lithium accus heeft (mede) geresulteerd in de ontwikkeling van testers voor o.a. fiets accus.
Deze testers bepalen de capaciteit en inwendige weerstand van de accu en testen ook de gebruikte lader.

2015 - Smart Battery Management System (BMS)

Vele accus zijn voorzien van een ‘protector’ print, waarmee ze door de (toenmalige) keuring kwamen.
Gezien de hoeveelheid problemen en branden was het wel duidelijk dat een BMS (ipv. een protector) nodig is. Het ontwikkelde Smart BMS levert een enorme vermindering van de problemen en biedt ook een goede State-of-Charge aanduiding. Daarmee is de accu niet ‘plotseling’ leeg, maar zie je het aankomen en kan tijdig bijgeladen worden.

2020 - Smart BMS voor onbemande voertuigen

Batterij voor autonome robots voor magazijntransport. Hierbij is de State-of-Charge uitlezing zeer belangrijk om geen onvoorzien uitval te krijgen, met opstoppingen in de rijbanen tot gevolg.

2022 - Embedded PLC

Omdat meerdere klanten de behoeft hadden aan snellere programma aanpassingen in hun systeem hebben we onze systemen voorzien van de standaard PLC programmeertaal. Daarmee kunnen onze klanten zelf aanpassingen doen en zijn daarvoor niet van ons afhankelijk.
Dat versnelt de aanpassing en test cyclus enorm, waardoor makkelijker besloten wordt een aangepassing door te voeren. Dat leidt uiteindelijk tot een beter product met meer succes in de markt.